BETA

SSP: Uz ucene i pretnje, SNS skuplja kapilarne glasove među zaposlenima u Beogradskim pijacama

SSP: Uz ucene i pretnje, SNS skuplja kapilarne glasove među zaposlenima u Beogradskim pijacama


Politika
| 26.09.2023

|
access_time
16:10

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da “uz ucene i pretnje” prikuplja kapilarne glasove među zakupcima tezgi i zaposlenima u JKP Beogradske pijace.

Potpredsednica beogradskog Odbora SSP Ana Gođevac optužila je direktora Beogradskih pijaca Bojana Bajagića da se “bavi tim nedozvoljenim radnjama”.

“Gradska preduzeća ne smeju da budu igrališta za političke igre. SNS mora da shvati da je stranka, a ne vlasnik grada. Maltretiranje zaposlenih u javnim preduzećima, kao i vršenje pritiska na glasače i ucene, deo su arsenala kojim je SNS opstao na vlasti. O tome govore i izvestaji ODIHR-a, odnosno OEBS-a”, navela je Gođevac a prenela SSP.

Pozvala je zaposlene u Beogradskim pijacama “i u svim drugim preduzećima gde trpe ucene”, da se jave pravnom timu SSP na broj telefona 063 8676 207 ili na mejl pravnitim@ssp.rs.

“Svako ko ucenjuje zaposlene treba da zna da vrši krivična dela prinude iz člana 132 Krivičnog zakonika za koje je predviđena kazna zatvora od tri godine; i/ili zloupotrbe službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika za koje je predviđena kazna zatvora od pet godina”, navela je potpredsednica beogradskog Odbora SSP.

Teme