BETA

Stanojević za Betu: Nije isključeno da je koalicija SNS-SPS obezbedila većinu u Beogradu

Stanojević za Betu: Nije isključeno da je koalicija SNS-SPS obezbedila većinu u Beogradu


Politika
| 12.02.2024

|
access_time
13:10

Narodni poslanik i član predsedništva “Mi-glas iz naroda” Dragan Stanojević izjavio je danas da se predstavnici tog pokreta definitivno neće odazvati pozivu Aleksandra Šapića na razgovore za formiranje gradske vlasti, ali, kako je rekao, nije isključeno da je koalicija SNS-SPS već obezbedila većinu u Beogradu.

Stanojević je agenciji Beta kazao da ima nezvanična saznanja da vlast pokušava da kroz koruptivne radnje pridobije pojedine kandidate za odbornike s opozicionih lista.

“Pokret ‘Mi-glas iz naroda’ već duže vreme nema nikakvu komunikaciju s nosiocem naše gradske liste Aleksandrom Jerkovićem. Ne bi me iznenadilo da Jerković bude deo vladajuće koalicije, ali je pitanje da li oni njega hoće. Sumnjam da bi vlast zakazala konstituvnu sednicu Skupštine Beograda za 19. februar, a da prethodno nisu obezbedili većinu, tako da možemo očekivati neočekivano. Postoje informacije da sa Šapićem pregovaraju i pojedini kandidati za odbornike iz ‘Srbija protiv nasilja’ i ‘Nada za Beograd-Novi DSS-POKS’, rekao je Stanojević.

Agenciji Beta je nezvanično potvrđeno da će se pojedini kandidati za odbornike s liste “Mi-glas iz naroda” odazvati pozivu Aleksandra Šapića za razgovore o formiranju gradske vlasti.

Na izborima za Skupštinu Beograda lista “Beograd ne sme da stane” osvojila je 49 mandata, SPS-JS-ZS pet, “Srbija protiv nasilja” 43 mandata, “NADA za Beograd” sedam i “Mi–glas iz naroda” šest mandata.

Dosadašnjoj koaliciji SNS-SPS za formiranje vlasti u Beogradu nedostaju dva glasa.

Opozicija okupljena oko koalicije “Srbija protiv nasilja” i “Novi DSS-POKS” zahteva poništenje izbora zbog, kako navode, otkrivenih brojnih neregularnosti u izbornom procesu.

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda zakazana je za 19. februar.

Evropski parlament je ogromnom većinom glasova usvojio Rezoluciju kojom se od vlasti u Srbiji zahteva da se istraže svi navodi o izbornim nepravilnostima s posebnim akcentom na gradske izbore u Beogradu.

Teme