BETA

Tepić (SSP): Zakonom o realizaciji Ekspa priprema se teren za korupciju i malverzacije

Tepić (SSP): Zakonom o realizaciji Ekspa priprema se teren za korupciju i malverzacije


Politika
| 09.10.2023

|
access_time
20:30

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da se novim Predlogom zakona o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizovane izložbe “Ekspo 2027” priprema sumnjiva raspodela državnog novca i to u iznosu od milijardu evra.

“Sada imamo situaciju da dok su oči usmerene na problem u Banjskoj, problem Srba na Kosovu i Metohiji, na udaranje u zid gde nam se preti sankcijama posle 30 godina i kaznenim merama zato što imamo tvrdoglavu politiku jednog čoveka koja je doživela krah, da iza svega toga imate ovaj zakon kojim se zavlači ruka u budžet i to dok se građanima plasira priča o parizeru” izjavila je Tepić na televiziji Nova s.

Ona je dodala da, kao u vreme kada su srpski radikali sa socijalistima vodili Srbiju, građani Srbije ponovo kupuju na crtu u prodavnicama zato što ne mogu da sastave kraj sa krajem, dok su sa druge strane “svetla Holivuda – Ekspo”, koji će navodno doneti nešto fenomenlano, dok zakonom koji je upućen skupštini na usvajanje pripremaju teren da sa svojim firmama miljenicama ponovo zavuku ruku u džep građanima.

“Meni je bilo jasno zašto se Aleksandar Vučić onako silno obradovao kao Ana Brnabić zato što tim Zakonom brišu, zapravo anuliraju, Zakon o javnim nabavkama i vi kada to vidite onda vam je potpuno jasno da se sprema opet taj burazerski manevar, korupcija, malverzacija, gde će se birati firme – miljenice da zidaju izložbene prostore, smeštajne kapacitete za učesnike, i to je naravno ogroman novac. Ono što je bilo poražavajuće u svemu ovome je ista matrica kao i sa Zakonom o besplatnoj konverziji. Tada je na sednici oko dve strašne tragedije, iza paravana, iza leđa građana usvojen predlog zakona, za još jedno oštećenje građana i budžeta”, navela je Tepić.

Na pitanje o izbornim uslovima Tepić je odgovorila da ni ona, ali ni njeni saborci iz Stranke slobode i pravde nisu skloni tome da slegnu ramenima i kažu – jao ništa se nije promenilo i odu kući.

“Moramo da se borimo, da objašnjavamo, da tamo gde ne mogu da se čuju profesionalni mediji, da mi budemo neka vrsta medija i zamena za medije. Izbori se kradu mnogo pre izbornog dana, izbori se kradu i kroz medije, tako što imamo stotine nastupa državnih funkcionera koji se kriju iza paravana državnih funkcija, a ustvari su partijske funkcije, da ne pričamo o pritiscima u javnom sektoru, ucenama kroz zaposlenje ili gubitkom posla, da ne pričamo o samom izbornom danu koliko se plaća za glas i to nije samo kroz neke socijalne pomoći”, rekla je potpredsednica SSP.

Ona je dodala da opozicija zna da su se na prošlim izborima delili bicikli, frižideri i televizori, da znaju sa kim imaju posla, ali isto tako smatraju da su građani tokom početka protesta pokazali da je većina građana protiv ove vlasti.

“SNS nema većinu glasova, imaju pola od pola, mi moramo da se izborimo za tu razumnu većinu građana i da ih ubedimo da ova vlast mora da se smeni. Mediji su glavni alat SNS-a za vladanje. Mi želimo da ponudimo više građanima Srbije, oni zaslužuju da znaju šta mi nudimo iz obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, ekonomije, bezbednosti, mladih, sprečavanje egzodusa u miru većem nego u ratu”, zaključila je Marinika Tepić.

Teme