BETA

Veselinović: Nema šanse da se održe beogradski izbori jer Šapić na njih ne sme da izađe

Veselinović: Nema šanse da se održe beogradski izbori jer Šapić na njih ne sme da izađe


Politika
| 10.08.2023

|
access_time
21:45

Predsednik Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović ocenio je danas da nema šanse da beogradski izbori budu održani jer gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ne sme na njih da izađe.

On je gostujući na televiziji Nova S naveo da bi on, kao i veliki broj građana, želeo izbore, jer, kako kaže, “grad se raspada i vreme je za promenu”.

“Srpska napredna stranka gubi vlast u desetinama opština širom Srbije. Kada uzmete rezultate iz opština u Beogradu, ali i drugih gradova, videćete da podrška SNS-u opada. SNS gubi lokalne izbore”, rekao je Veselinović.

Ocenio je da u opoziciji postoji saradnja i koordinacija i da je važno da postoji dogovor unutar opozicije, kao i da nije potrebno licitirati koliko će lista biti.

“Na lokalu se stvari menjaju. Promena dolazi odozdo. Neće u Beogradu biti bolje ako je u Nišu ili Surdulici loše”, naveo je Veselinović.

Veselinović je ocenio da je Beograd na vodi privatni projekat od kojeg građani neće imati koristi.

“Nije sporno da se Beograd razvija, pitanje je za koga i za koju cenu. Revizijom projekta i analizom finansija moći će da bude pokrenut postupak i tužbe protiv onih koji su oštetili budžet za milione gradeći Beograd na vodi. Alii rušenje ne dolazi u obzir”, rekao je Veselinović.

Teme