BETA

Veselinović (Zeleno levi front): Umesto postavljanja kontejnera za komunalce, izgraditi vrtiće

Veselinović (Zeleno levi front): Umesto postavljanja kontejnera za komunalce, izgraditi vrtiće


Politika
| 31.07.2023

|
access_time
16:00

Odbornik “Zeleno levog fronta” u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović ocenio je danas da je novac za postavljanje montažnih kontejnera za pripadnike komunalne policije u Beogradu bolje uložiti u izgradnju vrtića, poboljšanje javnog prevoza i projekte energetske efikasnosti.

Veselinović je u pisanoj izjavi naveo da će nova šema gradske uprave grdonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koštati građane tog grada više od 10 miliona evra.

Zeleno levi front istakao je da bi za taj novac, umesto “besmislenog” postavljanja kontejnera za komunalce, po njihovom planu, moglo da se izgradi skoro 10 vrtića, kupi nekoliko kompozicija BG voza i tramvaja, kao i da bi moglo da se zameni skoro 20.000 individualnih ložišta, što je, kako navode skoro 10 odsto od ukupnog broja individualnih ložišta u Beogradu “čime bi se značajno rešilo pitanje zagađenja vazduha”.

“Zato je Beogradu potrebna promena, jasna vizija i jasan plan gde se, zašto i kako troši svaki dinar kako bi se poboljšao život građana. Mi taj plan imamo i spremni smo da budemo promena kakva je Beogradu potrebna i znamo da je smena SNS-a i SPS-a naš prvi korak za bolju budućnost”, ukazao je Veselinović.

Teme