BETA

Vesić: Od konverzije nema para, zakon je u skladu sa EU

Vesić: Od konverzije nema para, zakon je u skladu sa EU

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odbacio je danas kritike opozicije na račun izmena zakona o planiranju i izgradnji i ponovio da od konverzija država ne može da zaradi, a blokira se pet hiljada lokacija za izgradnju.

Vesić je u Skupštini rekao da je konverzija zemljišta institut koji ne postoji ni u jednoj republici bivše Jugoslavije i da “svi znaju da na osnovu konverzije ne mogu da se uzmu pare”.

“Tražite da ostavimo taj recidiv komunizma, jedini u bivšoj Jugoslaviji, u Makedoniji konverziju rade za jedan evro, Bosna je imala isti ovakav zakon ali je bio nesprovodiv. Izmene ovog zakona znače napredak Srbije”, rekao je Vesić.

On je ponovio da je važeći “donet kao lična osveta predsednika Borisa Tadića biznismenima sa kojima nije bio u dobrim odnosima” i zaključio da “nije dobro donositi zakone za pojedince”.

Vesić je rekao da je očekivao da se u Skupštini razgovara o svemu dobrom što je predložio, o porastu građevinske industrije, većim platama i usklađivanju propisa sa Evropskom unijom.