BETA

Vučević: Pritisci na Srbiju biće sve veći, posebni napadi će biti na predstojećem međunarodnom skupu

Vučević: Pritisci na Srbiju biće sve veći, posebni napadi će biti na predstojećem međunarodnom skupu


Politika
| 19.08.2023

|
access_time
12:20

Ministar odbrane Miloš Vučević kazao je danas da su pritisci na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji konstantni i da će biti sve veći.

Vučević je na televiziji Pink kazao da će 22. avgusta predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti na “važnom međunarodnom skupu”, gde se očekuju posebni napadi na njega zbog “tih sankcija”.

O pozicioniranju srpske vojske, na 58. mesto na nedavno objavljenoj listi najjačih vojski sveta, kazao je da je taj plasman rezultat desetogodišnje politike ulaganja u vojsku i da će sledeće godine imati još veći skok na toj listi.

“A zamislite da smo uspeli da dobijemo sve ono o što smo kupili, a što nam zbog novih geopolitičkih okolnosti ne dozvoljavaju, da nam je stiglo sve ono iz Rusije i Kine sto je trebalo da nam signe”, dodao je Vučević.

Govoreći o današnjoj poseti Vučića Mađarskoj kazao je da će se susresti i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i da će doći komandant Kfora iz Turske, što je, kako je naveo, za Srbiju važno jer postoji problem oko turskog naoružavanja kosovskih bezbednosnih snaga.

Dodao je da “moramo da iskažemo svoje stavove i pokažemo koje su to crvene linije”, kao i da je to važan sastanak jer bi trebalo zajednički da se sačuvaju mir i stabilnost na Balkanu.

Teme