BETA

Vučić: Dobar i otvoren razgovor sa Zelenskim

Vučić: Dobar i otvoren razgovor sa Zelenskim


Politika
| 22.08.2023

|
access_time
09:45

Foto: Beta/Printscreen/Instragram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Atini da je jutros imao “dobar i otvoren” razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima za Srbiju i Ukrajinu, ali i za region i svet.

“Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na Kosovu i Metohiji, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba”, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je sinoć, posle neformalne večere u Atini povodom 20. godišnjice usvajanja Solunske deklaracije, imao bilateralne susrete sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

“Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim. Srbija i Severna Makedonija su istinski prijateljske zemlje. Ako mene pitate, bratske. Nema i ne sme da bude nesporazuma među nama. Ništa ne tražimo od naše braće, jedino što nudimo je iskreno prijateljstvo”, naveo je Vučić na Instagramu.

Objavio je i da je imao “dug i dobar razgovor sa starim prijateljem” Šarlom Mišelom.

Vučić će danas odvojeno razgovarati i sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Micotakis je sinoć priredio neformalnu večeru za lidere sa Zapadnog Balkana i najviše zvaničnike Evropske unije, na kojoj je bio i Zelenski.

Teme