BETA

Vučić odbacio tvrdnje da kroz gradnju prikuplja novac za izbornu kampanju

Vučić odbacio tvrdnje da kroz gradnju prikuplja novac za izbornu kampanju

Predsednik Srbije kazao je da mu je važno da u Srbiji postoje kompanije koje mogu brzo da izgrade most, kao ovaj u Petrovcu na Mlavi, “koji nije remek delo, ali pokazuje slabosti i dobre strane, kada rešimo sebe da menjamo”.

On je, obilazeći završne radove u Petrovcu na Mlavi, rekao da to što je most zavoren i nije korišćen mesecima, pokazivalo je nebrigu i nepostojanje želje da se problemi odmah reše.

“Kada smo čuli koliki je problem zatvoreni most, odmah sam rekao da most mora hitno da se uradi i došli smo i uradili za tri meseca. Iz toga sam naučio dve stvari, da imamo kompanije koje su u stanju da podignu mostove izuzetnom brzinom, kvalitetne, čvrste i sigurne”, rekao je Vučić. Kazao je i da je naučio i da “ne možemo da se učaurimo i sedimo u kabinetima, već moramo da idemo u narod i slušamo šta traže”.

Most je, kako je rekao, dužine 50 metara, širine 12, a koštao je 1,5 miliona evra.

U junu prošle godine most je proglašen nesigurnim jer je izgrađen 1972. za 25 godina korišćenja, a u upotrebi je ostao duplo duže.

Vučić je naveo da je prioritet i da se sanira klizište u Leskovcu i da mu je želja da u Petrovac vrati ljude iz inostranstva “jer ni tamo više ne teče med i mleko”.

Na pitanje da li je stadion u Leskovcu njegov spomenik, Vučić je rekao da je sve što je uradio “spomenik za narod koji će to koristiti”.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je most na Mlavi rađen bez tendera, da li se tako stvaraju crni fondovi za stranku i šta je preporučilo PZP Požarevac da gradi mostove, Vučić je rekao da nema pojma ko je i šta radio, da mu za kampanju ništa od toga nije potrebno i da se za gradnju tog mosta jedino rukovodio pritužbama građana Petrovca.

“Rekao sam da nema smisla da most držimo godinu dana zatvorenim. Kada pokazujete takvu ogoljenu mržnju prema nekome, to pokazuje da ne razumete da neko ima drugačije snove. Moji snovi su mostovi, putevi, pruge, a ne pare na računima, ja račune nemam niti su mi potrebni za bilo šta”, rekao je Vučić.

Dodao je da su neki vlasnici medija čitav život trpali pare u svoje džepove na takav način.

“Oni misle da ćemo i mi tako da radimo. Putevi Srbije su most radili po sopstvenom cenovniku, sve mora da se uradi u skladu sa procedurama, a najvažnije je da ljudi dobiju most”, rekao je Vučić.