BETA

Vučić: Razumem Vulina, bilo je pritisaka

Vučić: Razumem Vulina, bilo je pritisaka


Politika
| 03.11.2023

|
access_time
19:15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razume reakciju Aleksandra Vulina i pismo uz ostavku na mesto šefa BIA, ali da svakako nije “otišla Vulinova glava” i da će saradnja sa njim biti nastavljena.

On je na televiziji Pink rekao da je u Vulinovom pismu rečena istina da su postojali pritisci od kako je imenovan na funkciju šefa BIA.

“To je tačno od prvog dana je bilo pritisaka i bilo je nedvosmisleno, on odlično zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve bi mogle da budu”, rekao je Vučić.

Zahvalio je Vulinu na doprinosu koji dao na očuvanju bezbednosti i samostalnosti Srbije što je jedan od postulata politike koju vodi.

Na pitanje da prokomentariše izjavu nekadašnje ministarke Zorane Mihajlović da je kriv što Vulin nije ranije podneo ostavku, Vučić je rekao da jeste kriv.

“Jesam kriv sam za to, kao što sam kriv i za nju građanima Srbije, mnogo krivlji nego za Vulina. On nije agent Ruske Federacije kako je rekla, a ne bih da govorim ko je sve agent zapadnih zemalja, a ko je samo potrčko SAD, ne smem da govorim o tome i zloupotrebim funkciju, inače kada bih pričao sve što znam morali biste da napravite emisiju ‘Zemljo otvori se'”, rekao je Vučić.

Na početku gostovanja Vučić je rekao da je danas pola godine od stravične tragedije u Ribnikaru, u Duboni i Malom Orašju i još jedanput uputio saučešće porodicama i dodao da se država potrudila da uradi koliko može u razoružanju nacije i povećanju bezbednosti u školama.

Teme