BETA

Vučić sa srpskom decom iz regiona: U svojoj ste kući, zajedno da obiđemo ‘Beograd na vodi’

Vučić sa srpskom decom iz regiona: U svojoj ste kući, zajedno da obiđemo ‘Beograd na vodi’

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas, prlikom prijema za srpsku decu iz regiona, “da su Srbi jedan narod ma gde živeli, u ma kojem delu sveta”, i poručio im da nisu gosti u Beogradu, već su “u svojoj kući, svoji na svome, u svojoj zemlji”.

“Ono što je za nas najvažnije, da čuvamo svoj jezik, pismo, svoju kulturu, da brinemo jedni o drugima i da vodimo računa o našoj budućnosti”, rekao je Vučić, na prijemu u zgradi Predsedništva, navodeći da će im Srbija “pomoći koliko god može i biti uz njih”.

Na pitanje šta su obišli tokom boravka i šta im se najviše svidelo, deca su mu odgovorila da je to Hram Svetog Save, na Vračaru.

“Drugi put da se nađemo na nekom drugom mestu a ne ovde u Predsedništvu, da zajedno sa vama obilazim i da vam pokažem ‘Beograd na vodi’. Jesu li vas vodili? Jesu, da li vam se svidelo, jeste. Sledeći put ću možda i ja da pođem na neku turu sa vama i objasnim kako je to izgledalo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo”, rekao je Vučić.

On je naveo, sećajući se priča iz sela svog oca, da Srbi ovde i ne mogu da razumeju koliko je velika ljubav prema njima, Srba sa druge strane Drine i Dunava.

Deca su mu pokonila crteže uz zahvalnost što ih je primio i sa natpisima mesta – Vukovar, Drvar, Kopar… odakle su došla, uz želju da ga i ona ugoste u njima.