BETA

Zeleno-levi front: Adaptacija na klimatske promene vrh prioriteta nakon smene vlasti

Zeleno-levi front: Adaptacija na klimatske promene vrh prioriteta nakon smene vlasti


Politika
| 07.08.2023

|
access_time
14:20

Adaptacija na klimatske promene i ozbiljno shvatanje uticaja koje one donose, moraju biti u vrhu prioriteta nove vlasti posle smene režima, ocenili su danas iz stranke Zeleno-levi front.

“Poslednji talas nevremena, koji je izazvao velike štete u desetinama opština i gradova u Srbiji, ponovo je pokazao da je decenijska vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ostavila izuzetno loše posledice po životnu sredinu, imovinu i živote građana širom naše države”, naveli su u saopštenju.

Oni su istakli da bi posle svakog nevremena trebalo evidentirati kritične tačke, procene greške i identifikovati slabosti u sistemu kako bi se na osnovu toga u budućnosti unapredilo postupanje i smanjile štete i posledice.

“Zato se Zeleno-levi front umesto ulaganja u koruptivne i besmislene projekte poput Beograda na vodi ili nacionalnog stadiona, zalaže za investiranje u sisteme upozorenja, u obnavljanje i širenje šumskih pojasa, uređivanja vodotokova i kanalizacionih mreža, kao i u javnu infrastrukturu, i na kraju civilnu zaštitu”, izjavio je lider stranke Dobrica Veselinović.

Teme