BETA

Zeleno-levi front upisan u registar političkih stranaka

Zeleno-levi front upisan u registar političkih stranaka


Politika
| 23.08.2023

|
access_time
12:35

Dosadašnja organizacija Zeleno-levi front od sada je i zvanično upisana u registar političkih stranaka, saopšteno je danas.

“Postali smo opozicija kakvu Srbija treba da ima. Zeleno-levi front će uvek biti za saradnju i pokazali smo da smo za saradnju sa drugim opozicionim strankama, kako u parlamentu tako i na protestima. Za nas će saradnja uvek biti bez kompromisa oko naših osnovnih vrednosti”, izjavio je jedan od lidera Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović.

U saopštenju je navedeno da Zeleno-levi front nastaje na programskom nasleđu pokreta Ne davimo Beograd a da ga još čine i Inicijativa za Požegu, Izbor za našu opštinu, Kritična masa Kula, Lokalni front Valjevo i Inicijativa za Lajkovac.

Nedavno su otvorene kancelarije u Nišu, Somboru i Užicu, a uskoro se očekuje otvaranje kancelarija i u Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima Srbije.

Dodaje se da će Zeleno-levi front nastaviti da promoviše vrednosti koje je zastupao pokret Ne davimo Beograd, odnosno da gradi “zelenu, pravednu, slobodnu i snažnu Srbiju”.

“Borićemo se na teritoriji cele Srbije za slobodno građansko društvo razumevanja, pravde, solidarnosti i jednakih šansi. Cilj partije je ekonomski rast od koga će koristi imati svi, a ne samo privilegovana manjina, očuvanje životne sredine, kao i izgradnja institucija koje će unapređivati mehanizme podele vlasti i sprovoditi zakone jednako za sve”, piše u saopštenju.

Teme