BETA

Željko Pejčić: Vlast u Bačkoj Palanci ne oseća odgovornost za izgubljene živote

Željko Pejčić: Vlast u Bačkoj Palanci ne oseća odgovornost za izgubljene živote


Politika
| 16.08.2023

|
access_time
16:10

Jedan od organizatora protesta građana Bačke Palanke Željko Pejčić izjavio je danas da predstavnici lokalne vlasti nisu pokazali nikakvu odgovornost zbog dve tragedije koje su se nedavno dogodile u tom gradu.

Pejčić, koji je zbog učešća u protestima dobio otkaz u komunalnom preduzeću, rekao je agenciji Beta da lokalni funkcioneri izbegavaju komunikaciju s građanima Bačke Palanke.

“Građani Bačke Palanke su podneli zahtev da svi lokalni čelnici, zbog čije nemarnosti su nakon nedavnog nevremena stradali deda i 13-godišnji unuk, podnesu ostavke na funkcije, ali taj zahtev do sada niko nije uslišio. Oni čak odbijaju da se s nama sretnu i da nam objasne zbog čega ne prihvataju nikakvu odgovornost za ljudske živote”, rekao je Pejčić.

Prema njegovim rečima, Bačkopalančani neće odustati od zahteva za ostavkama lokalnih čelnika i nastaviće s protestima ispred zgrade opštinske uprave.

Dodao je da predstavnici lokalne vlasti obilaze pojedine porodice čiji članovi učestvuju u protestima i ucenjuju ih da će zbog toga ostati bez posla.

“Pre nekoliko dana su zapretili jednom članu organizacionog odbora da će ostati bez posla ukoliko nastavi s učešćem na protestima. Morao je da odustane jer živi od jedne plate, a ima malo dete i suprugu u drugom stanju. Takođe, jednom drugom članu su izgrebali automobil”, kazao je Pejčić.

Nakon nedavnog nevremena, u Bačkoj Palnci je 31. jula od strujnog udara stradao 13-godišnji dečak, a nedelju dana ranije poginuo je i dečakov deda, takođe od strujnog udara kada je pokušavao da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu.

Komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem s kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije niko nije uklonio.
Bakčkopalnčani su dali rok opštinskim čelnicima na čelu s predsednikom opštine Branislavom Šušnicom (SNS) da do petka 11. avgusta podnesu ostavke.

Sinoć na protestu, građani su ulaz u opštinsku zgradu zasuli stajskim đubrivom.

Teme