BETA

Žujović predstavio program nove političke organizacije ‘Liberali i demokrate’

Žujović predstavio program nove političke organizacije ‘Liberali i demokrate’


Politika
| 26.08.2023

|
access_time
14:30

Osnivač nove političke organizacije “Liberali i demokrate” Đorđo Žujović izjavio je danas da kada se pogleda politička scena Srbije ima svega samo ne politike, i da je iz tog razloga nastala potreba za osnivanjem te organizacije.

Žujović je na svečanoj osnivačkoj skupštini te organizacije rekao da ideja liberalizma koju danas osnivaju, predstavlja ideju slobode, ravnopravnosti i jednakosti.

Žujović: Politička scena Srbije ima svega samo ne politike

Istakao je da Srbiji nije potreban lider, već liderstvo, a da liderstvo znači vizionarstvo, odnosno izgled države za 20 godina.

Žujović: Srbiji nije potreban lider, već liderstvo

Kazao je i da je društvo u zemlji podeljeno i posvađano, kao i da nije sposobno za međusobni razgovor, “za šta je odgovorna aktuelna vlast”.

Ta organizacija, biće usmerena na društvo koje se miri, ne samo sa sobom, nego i sa svojim zabludama, greškama i “neprijatnijom” bližom istorijom.

Jedan od ciljeva “Liberala i demokrata” jeste i borba za sve vrste sloboda, bez kompromisa oko suštinskih političkih i ideoloških načela, uz pragmatičnosti i mudrost u dnevnom političkom delovanju.

Teme