BETA

Brnabić: Vlada Srbije pružiće podršku lokalnim samoupravama u otklanjanju posledica nevremena

Brnabić: Vlada Srbije pružiće podršku lokalnim samoupravama u otklanjanju posledica nevremena


Politika
| 07.08.2023

|
access_time
20:35

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će vlada Srbije pružiti podršku jedinicama lokalnih samouprava koje su pogođene olujnim nevremenom tokom jula, i pozvala da se zapisnici o nastaloj šteti urade što pre i upute ministarstvu za javna ulaganja, kako bi se u najkraćem mogućem roku krenulo u isplatu i nadoknadu štete, izgradnju i sanaciju objekata.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Novog Sada, Brnabić je prilikom obilaska oštećenih objekata u Futogu istakla da su dva “apsolutna prioriteta” za nadoknadu štete zbog oštećenja u nevremenu stambeni objekti, domaćinstva i osnovne i srednje škole, kako bi deca mogla da krenu u školu na vreme.

Rekla je da su nakon toga prioriteti za saniranje od štete zdravstvene ustanove, a potom svi ostali objekti javne namene.

Brnabić je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem obišla i područja pogođena olujnim nevremenom na teritoriji Novog Sada – Park prirode “Begečka jama”, kao i osnovnu školu “Desanka Maksimović” u Futogu, koja je nakon nevremena 19. juna ostala bez krova.

Đurić je istakao da su radovi na sanaciji krova u toku, kako bi đaci mogli 1. septembra redovno da krenu u školu.

Dodao je i da je Ana Brnabić prisustvovala sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je zaključeno da vanredna situacija koja je 20. jula proglašena i dalje bude na snazi.

Teme