BETA

Dačić potvrdio da će posetiti Rusiju do kraja godine

Dačić potvrdio da će posetiti Rusiju do kraja godine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da će do kraja godine posetiti Moskvu gde bi trebalo da se sastane sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

“Mi nećemo da govorimo ni o čemu drugom osim o našim bilateralnim odnosima i onim što se tiče mešovitog Komiteta i naravno da ću se sastati sa svojim kolegom Sergejem Lavrovim. Kad može (ministar spoljih poslova Mađarske Peter) Sijarto da ide u Moskvu što ne bismo mogli mi”, rekao je Dačić gostujući na televiziji Hepi.

Dačić je kopredsednik mešovitog Komiteta za saradnju sa Rusijom i istakao je da je Srbija ostala dužna Lavrovu sastanak jer nije mogao da dođe, a Nikola Selaković nije otišao dok je bio ministar spoljnih poslova.

Dačić je dodao da 4. septembra ide u Džakartu gde će potpisati pristupanje Srbije Asocijaciji država Jugoistočne Azije (ASEAN).

“Mi 10 godina već apliciramo, svaka zemlja treba da da saglasnost i to je bilo jako teško. Izuzetno važna stvar za nas, da imamo još jedan mehanizam za saradnju”, dodao je ministar.

Dačić je još najavio da predsednik Aleksandar Vučić putuje u Kinu gde će učestvovati na samitu Pojas i put.