BETA

Đilas: SNS pala ispod 40 odsto, u Beogradu više ne mogu da pobede

Đilas: SNS pala ispod 40 odsto, u Beogradu više ne mogu da pobede

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) “u poslednjih šest meseci izgubila petinu biračkog tela i pala ispod 40 odsto podrške”, te da u Beogradu više ne mogu da pobede ni zajedno sa SPS-om.

“Zato nema izbora, zato od tih pretnji biće izbora u septembru, saopštiće 26. maja, nema ništa, zato što ne smeju. Što se tiče Stranke slobode i pravde mi beogradske izbore tražimo već 16 meseci. Što se tiče republičkih izbora, postoje preporuke Evropske komisije, postoje preporuke misije OEBS-a, te preporuke moraju da se ispune da bi izbori bili fer i pošteni. Na takvim izborima SNS nema šanse da pobedi”, izjavio je Đilas jutros na TV Nova S.

Đilas je rekao da je nasilje svuda u javnom prostoru i da živimo u zemlji u kojoj je 19 dece ubijeno pre samo tri meseca, gde su 23 žene ubijene u femicidu od početka godine, gde je 73 odsto mladih koji idu u školu reklo da su bili žrtve nasilja, od toga 40 odsto fizičkog nasilja.

Komentarišući prekid rada Anketnog odbora o okolnostime koje su dovele do dva masovna zločina, Đilas je rekao da je vlast shvatila da će kroz taj anketni odbor da se pokažu činjenice koje dokazuju da sistem jeste zakazao.

“Anketni odbor ne zaseda jer poslanici vlasti neće da dolaze na sednice. Mi smo rekli da poštujemo stav roditelja, ali ovo nema nikakve veze sa istražnim radnjama ili sudskim postupkom, već kako je do ovoga došlo. Ne mislim da je ovo pitanje nadmudrivanja već pokušaj da se spasi ova zemlja, da se zaustavi nasilje, da tabloidi ne mogu ovako da izgledaju, da televizije sa nacionalnom frekvencijom ne mogu više da promovišu kriminalce”, rekao je Đilas.