BETA

Dveri: Lični interes pojedinca iznad interesa građana Kikinde

Dveri: Lični interes pojedinca iznad interesa građana Kikinde

Pokrajinski odbor Dveri upitao je danas “ko je moćnik” iz vrha Srpske napredne stranke koji je po navodima pokreta, platio oko dva miliona evra dugovanja Grada Kikinde i na taj način omogućio da grad izađe iz finansijske blokade računa.

“Sasvim je izvesno da je neko sa starim i dobrim političkim vezama iz perioda vlasti Demokratske stranke, čiji je član bio i gospodin Zoran Milešević, a čija je firma 3D Projekt blokirala Grad Kikindu za 220 miliona dinara, urgirao da dug plati republička vlada”, stoji u saopštenju Dveri.

Navodi se da “svi građani Kikinde, kao i sami odbornici Skupštine grada, znaju da dug nikako nije mogao da bude u tom iznosu”.

“Pre svega, jer putni pravac na kojem je rađen put Kikinda – Ada nikada nije završen i pušten u saobraćaj sa upotrebnom dozvolom. Pored toga, Grad Kikinda nije dugovao novac preduzeću 3D Projekt već izvođaču sa kojim je imao ugovor, a 3D Projekt je bio samo podizvođač radova, tako da je svoje potraživanje 3D Projekt morao da naplati od izvođača radova”, navele su Dveri.