BETA

Dveri: Pucnjava u Hajdukovu posledica nepreduzimanja mera policije prema migrantima

Dveri: Pucnjava u Hajdukovu posledica nepreduzimanja mera policije prema migrantima

Pokrajinski odbor Dveri Vojvodina ocenio je danas da ne bi došlo do upada grupe migranata u naseljenu kuću na obodu Hajdukova kod Subotice i napada na policiju, “da je država preduzimala odgovorne mere po pitanju migranata”.

Naveli su da je neistinito saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u koje m je rečeno da nije bilo opasnosti za lokalno stanovništvo” jer je, kako navode, bilo opasnosti po meštana Hajdukova.

“Dokle će MUP da se služi neistinama i da obmanjuje građane Srbije? Jedino što su mogli da kažu jeste da je došlo do oružanog sukoba između migranata međusobno, a kasnije i policije sa njima, koji se desio u Hajdukovu, sa smrtnim ishodom – jedan migrant je ubijen, a dva migranta ranjena”, stoji u saopštenju Dveri.

Dveri su ocenile da je ta pucnjava uznemirila građane Hajdukova jer se desila na obodu sela i da “pukom srećom” niko od meštana nije povređen.

Dodali su i da je “u tim uslovima jedino smisleno da se ograniči kretanje migranata van prihvatnih centara”.

“Obraćanje ministra policije Bratislava Gašića pre izvesnog vremena meštanima MZ Makova sedmica u Subotici, jeste još jedan izraz nemoći ove vlasti. …Gašić je tada rekao da nas ograničavaju sporazumi koje je potpisala država, po pitanju odnosa države Srbije prema migrantima, ali nije naglasio da ih je potpisala baš ova vlast”, navele su Dveri u saopštenju.

Ta stranka smatra da je posledica takvih sporazuma “nepreduzimanje odgovornih poteza na suzbijanju migracije”.

Ukazali su da bi Policija trebalo da se vodi jedino interesima građana Srbije, a to su “bezbednost i sigurnost građana”.

“Njihova bezbednost je veoma ugrožena na severu Vojvodine i ukoliko se policija ne odluči da vrati građanima sigurnost, situacija na terenu će biti sve gora”, stoji u saopštenju.