BETA

Novosađani u centru grada potpisivali peticiju podrške Vulinu

Novosađani u centru grada potpisivali peticiju podrške Vulinu


Vojvodina
| 15.07.2023

|
access_time
15:15

Građani su danas u centru Novog Sada potpisivali peticiju podrške direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, nakon što su SAD protiv njega uvele sankcije zbog sumnje na upletenost u trgovinu narkoticima, trgovinu oružjem, kao i za veze sa Rusijom.

Peticiju je pokrenuo Pokret socijalista, stranka čiji je Vulin predsednik, a građani su stajali u dugačkim redovima da je potpišu.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler iz Pokreta socijalista rekao je da im je namera bila da “iz centra Novog Sada, iz Srpske Atine” pošalju “jasnu” poruku podrške njihovom osnivaču Aleksandru Vulinu.

“Činjenica da ga je po ovakvom vremenu ovoliki broj ljudi podržao govori o tome šta Novosađani većim delom misle o uvođenju sankcija od SAD. Tokom prethodnih nekoliko dana dobili smo brojna pisma podrške koja i dalje stižu. Oglasio se veliki broj gradonačelnika, predsednika opština, predstavnika raznih udruženja, sindikata i mnoge poznate ličnosti i svi su osudili sraman čin uvođenja sankcija”, naveo je Siler.

Dodao je da im podrška “i dalje stiže” iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Crne Gore, sa Kosova, ali “i iz drugih zemalja iz regiona i iz dijaspore”.

“Jasno je da Vulin nije sam i da ono što misli Vulin, mislimo i svi mi i to ćemo danas i u narednim danima svojim potpisima podržati”, poručio je Siler.

Teme