BETA

Popović: Nasilje u Srbiji postalo svakodnevna pojava

Popović: Nasilje u Srbiji postalo svakodnevna pojava


Politika
| 03.10.2023

|
access_time
16:15

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović saopštila je danas da je nasilje u Srbiji pod vlašću Srpske napredne stranke (SNS) postalo svakodnevnica i da nema dana da se ne desi nekoliko slučajeva ozbiljnog nasilja.

Ona je navela slučaj sa Voždovca kada je grupa dvedesogodišnjih mladića u večernjim časovima noževima i palicama napala čoveka koji je svoju dvogodišnju ćerku vozio na terapiju u Sokobanjsku.

“Iste večeri na Zvezdari je mladić posečen mačetom, a na Vračaru su maskirana lica razbila kola penzionerima”, istakla je Popović.

Ona je dodala da su građani uplašeni, a režim ne preduzima ništa kako bi zaustavio spiralu nasilja u kojoj se davimo.

“Ne samo da nisu predložili ni jednu meru za borbi protiv nasilja, već su odbili sve predloge koje smo dali i u “Deklaraciji za sprečavanje propadanja Srbije”. Ovaj režim ne želi da zabrani gostovanja ljudi osuđenih za najteža krivična dela na televizijama, uvede video nadzor i panik tastere u sva školska dvorišta i uvede registar nasilnika”, istakla je Popović.

Dodala je da “umesto toga predstavnici SNS-a nastavljaju sa verbalnom agresijom prema neistomismšljenicima, a režimski tabloidi se lažima obračunavaju sa svakim ko se usudi da nešto kaže.

“Mi zaslužujemo da živimo normalno. Građani zaslužuju da žive slobodno, da bez straha govore šta misle i da glasaju bez pritisaka, ucena i pretnji stranačkih kabadahija, lokalnih moćnika i paradržavnih batinaša. Izbori koje je Aleksandar Vučić najavio su šansa za smenu onih kojima nasilje ne smeta i prilika da počnemo da gradimo društvo koje ima nultu toleranciju za agresiju, nasilje, kriminal, korupciju i nepravdu”, zaključila je Popović.

Teme