BETA

Šapić: Novi beogradski ‘Buvljak’ krajem novembra, nova autobuska stanica početkom 2024.

Šapić: Novi beogradski ‘Buvljak’ krajem novembra, nova autobuska stanica početkom 2024.


Ekonomija
| 03.10.2023

|
access_time
13:30

Gradonačelnik u ostavci Aleksandar Šapić je danas izjavio da je očekivani rok za završetak radova na Otvorenom tržnom centru (OTC) Miljakovac – “Beogradski buvljak” kraj novembra, mesec dana pre nego što je predviđeno ugovorom.

OTC košta više od 900 miliona dinara, uključuje parking sa 130 mesta. S drugim delovima Beograda ga povezuje devet autobuskih linija.

Šapić je naveo da će biti analiziran promet “Buvljaka” i tome će se prilagoditi javni prevoz. Ocenio je da će 50.000 ljudi moći da do tog objekta dođe peške za deset do 15 minuta.

On je na gradilištu OTC rekao da Beograd premeštanjem “Buvljaka” na Miljakovac dobija “dostojanstvenu i civilizovanu buvlju pijacu kakvu i zaslužuje”, a da će parcela gde je sada “Buvljak”, biti očišćena i vraćena vlasniku, privatniku.

Šapić je rekao da očekuje da početkom 2024. godine sav autobuski saobraćaj bude sa sadašnje Beogradske autobuske stanice (BAS) premešten na novu koja se još gradi u Novom Beogradu.

Potvrdio je da radovi kasne pet godina i da su ponovo pokrenuti uz pomoć Vlade, Ministarstva finansija i novog rukovodstva BAS.

Nova autobuska stanica će biti uz takođe novu železničku stanicu u tom delu grada.

“Samo u Portugaliji postoji autobuska stanica koja je praktičnija od ove koja se gradi kod nas u Beogradu”, rekao je Šapić novinarima tokom posete gradilištu Otvorenog tržnog centra “Beogradski buvljak” na Miljakovcu.

Upitan o izgradnji prve i treće deonice Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici, Šapić je naveo da je raspisana nabavka za izvođača radova prve deonice, jer je prethodni odbio da radi po utvrđenoj ceni, ali se nada da će se brzo doći do novog izvođača radova.

Teme