BETA

Protesti protiv nasilja u više gradova Srbije

Protesti protiv nasilja u više gradova Srbije


Politika
| 21.07.2023

|
access_time
21:05

U Kragujevcu, Šapcu, Nišu i Zrenjaninu večeras su održani protesti protiv nasilja, na kojima su ponovljeni zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja” u cilju smanjenja nasilja u društvu, i kažnjavanja odgovornih za njegovo podsticanje, ili nečinjenje povodom suzbijanja nasilja.

Kako je javila televizija N1, poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić izjavio je da je čak i bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević “znao da napravi nekakav ustupak opoziciji”, a da aktuelna vlast ne ispunjava nijedan zahtev građanskih protesta.

“Građani će nastaviti sa protestima sigurno, i oni će dobiti novi zamah u septembru”, rekao je Jekić za N1 na skupu u Kragujevcu.

Protest “Srbija protiv nasilja” u Šapcu je veoma brzo završen zbog najavljenog nevremena, a nije bilo ni protestne šetnje.

Nakon obraćanja govornika, građani su ispred gradske uprave ostavili poruke, kako su rekli, “botovima koji tu rade”.

Protest protiv nasilja održan je u Zrenjaninu, a građanima se obratilo pet govornika, dok po prvi put nije bilo protestne šetnje.

Građani u Nišu na protestu protiv nasilja, kako je najavljeno, šetaju do “Mosta mladosti”.

Među zahtevima protesta “Srbija protiv nasilja” su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, smena svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje kao što su Pink i Hepi, i smena rukovodstva Radio televizije Srbije.

Teme