BETA

Skupština obustavila rad Anketnog odbora na molbu advokata porodica žrtava

Skupština obustavila rad Anketnog odbora na molbu advokata porodica žrtava


Politika
| 21.07.2023

|
access_time
16:20

Skupština Srbije saopštila je danas da obustavlja rad Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti dva masovna ubistva početkom maja posle molbe punomoćnika porodica žrtava zločina u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

U saopštenju se navodi da je parlament danas primio molbu za obustavljanje “bilo kakvog postupanja i rada” skupštinskog Anketnog odbora dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

“Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Skupština prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora”, stoji u saopštenju.

Prethodno je advokat Zora Dobričanin Nikodinović izjavila da je molba za obustavljanje rada Anketnog odbora upućena na adrese predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, predsednika parlamenta Vladimira Orlića, ministarke pravde Maje Popović, republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, predsednika Visokog saveta tužilaštva Branka Stamenkovića i predsednice Vrhovnog suda Jasmine Vasović.

Teme