BETA

Ruski bend The Omy: U Srbiji nam je teško da planiramo više od dva dana unapred

Ruski bend The Omy: U Srbiji nam je teško da planiramo više od dva dana unapred


Muzika
| 12.08.2023

|
access_time
13:30

Moskovski multižanrovski bend The Omy, kao i veliki broj drugih ruskih bendova, već sedam meseci živi i svira u Beogradu, a iako im se u Srbiji sviđa, navode da im je teško da prave planove na duži period.

Frontmen Igor Volkov rekao je agenciji Beta nakon sinoćnjeg koncerta na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda, da u Srbiji imaju perfektan tretman i da su oduševljeni.

“Volimo Srbiju i ljude u Srbiji. Sviđa nam se ovde. Tu smo već sedam meseci, ovo je sad naš dom, a momci (članovi benda) su čak udomili i psa”, kazao je Volkov.

Bubnjar Ilja Kručinin posebno je naglasio da mu se “sviđaju” autobusi u glavnom gradu, ali su se svi članovi benda složili da je u Srbiji najbolja – pica.

Upitani kakvi su planovi benda oko ostanka u Srbiji, Kručinin je kazao da ne mogu da planiraju više od dva dana unapred, a Volkov dodao da je to teško pitanje za svakog Rusa danas

“Ne znam, možda godinu, možda dve, zaista ne znamo”, rekao je Volkov.

Muzika koju The Omy stvara predstavlja mešavinu žanrova – od panka i hardkora, preko industriala, elektronike i hip hopa, do džeza i fanka, na šta je nekoliko stotina ljudi na svirci ispred Doma omladine odlično reagovalo, konstantno skačući, igrajući i praveći šutke.

Na pitanje kako bi opisali bend i muziku nekome ko ih nikada nije slušao, Volkov je kazao da su njihovi nastupi i muzika koju stvaraju zapravo jedan rolekoster.

“Veoma haotično, veoma uznemirujuće, veoma agresivno… Ponekad intigantna i muzika puna emocija”, kazao je Volkov.

Bend je ispred Doma omladine snimao i spot za pesmu “Hvala”, a članovi benda rekli su da to što pesma nosi ime na srpskom na neki način predstavlja omaž i samoj Srbiji i njihovom boravku ovde.

Prema rečima Kručinina, sve je u imenu pesme, na šta je Volkov dodao – “Recite hvala svemu”.

Veći broj ruskih bendova preselilo se u Srbiju od kada je počeo rat u Ukrajini, gde su tokom prethodnih godinu dana organizovali veliki broj koncerata, festivala i stvorili jednu vrstu ruske kulturne zajednice, koja je najistaknutija u Beogradu.

Teme