BETA

Šef ukrajinske obaveštajne službe preuzeo odgovornost za eksploziju na vojnom poligonu na Krimu

Šef ukrajinske obaveštajne službe preuzeo odgovornost za eksploziju na vojnom poligonu na Krimu

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kirilo Budanov preuzeo je danas odgovornost za eksploziju na ruskom vojnom poligonu na Krimu.

“Šef obaveštajne službe Budanov rekao je da je detonacija skladišta municije na Krimu rezultat operacije Glavne obaveštajne uprave i oružanih snaga Ukrajine”, javila je agencija Anadolija.

Guverner Krima Sergej Aksionov izjavio je ranije danas da je izbio požar na vojnom poligonu na istoku krimskog poluostrva zbog čega je evakuisano više od 2.000 civila.

“Predviđena je privremena evakuacija stanovnika četiri mesta pored vojnog poligona u okrgu Kirovski. Radi se o više od 2.000 osoba”, napisao je Aksionov na Telegramu.

Dva ruska onlajn medija “Mash” i “Baza”, bliska bezbednosnim službama te zemlje, objavila su da se više od dva sata čule detonacije u toj zoni. Mash navodi da se zapalilo skladište municije. 

Ruske vlasti, uključujući i vojne, nisu potvrdile da se radi o eksploziji municije, a nisu ni navele mogući uzrok požara.

Kijev je ranije danas pozdravio “uspešnu operaciju” posle požara koji je izbio jutros na vojnom poligonu na Krimu. “Uspešna operacije sprovedena je u okupiranom Krimu. Neprijatelj krije obim štete i broj žrtava”, napisao je preko Telegrama šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov.