BETA

U Istoku uhapšen Ž.Z osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva

U Istoku uhapšen Ž.Z osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva


Kosovo
| 05.08.2023

|
access_time
18:05

Policija Kosova je danas saopštila da su istražioci Uprave za istragu ratnih zločina danas oko 12.30 časova u selu Ljubožde, opština Istok, lokalizovali i uhapsili Ž.Z osumnjičenog za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom 1998-1999 gdine na teritoriji opštine Istok.

Tokom rata na Kosovu 1998-1999, osumnjičeni je bio na dužnosti komandira Podpolicijske stanice u selu Rakoš u opštini Istok.

Očekuje se da će posle privođenja u prisustvu advokata biti saslušan.

Kancelarija za KiM: Pod optužbom za navodni ratni zločin na Kosovu uhapšen još jedan Srbin

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je danas saopštila da je pod optužbom za navodni ratni zločin u selu Ljubožda, danas uhapšen Žarko Zarić povratnik u opštinu Istok.

Zarić je “drugi Srbin iz Istoka koji je u poslednja 24 sata uhapšen pod naprasnim optužba za ratni zločin”, a sinoć je uhapšen Momir Pantić, interno raseljeno lice iz Istoka, piše u saopštenju.

Kancelarija kaže da će “o ovim nameštenim hapšenjima obavestiti sve međunarodne predstavnike”.

Kancelarija je angažovala advokata koji će Zarića zastupati pred kosovskim pravosuđem.

“Zarić se kao povratnik 2017. godine vratio u svoje rodno selo i od tada nije napuštao Кosovo i Metohiju. Očigledno je (premijer Kosova) Aljbin Kurti sa svojom policijom krenuo u lov na Srbe povratnike, kako bi ih strahom i lažnim optužbama odvratio od povratka i mirnog suživota na njihovim vekovnim ognjištima”, ocenjeno je u saopštenju.

Teme