BETA

Vasić (Dveri): Ne nazire se kraj radova na renoviranju ‘Ribnikara’

Vasić (Dveri): Ne nazire se kraj radova na renoviranju ‘Ribnikara’

Predsednca beogradskog odbora Dveri i poslanica Radmila Vasić ocenila je danas, nakon posete Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojoj je ubijeno devetoro dece i radnik obezbeđenja, da se ne nazire kraj radova na renoviranju, iako je obećano da će oni biti završeni dosta ranije.

Vasić je u saopštenju navela da je vlast u prvom momentu obećavala da će u rekonstrukciju škole biti uloženo sedam miliona evra, dok prema poslednjim podacima, planirano ulaganje u tu školu je oko 150.000 evra.

Prema rečma poslanice, u “Ribnikaru” je trenutno u toku krečenje, zamena jednog dela prozora, kao i farbanje radijatora.

Vasić je upitala i dokle se stiglo sa istragom i suspenzijom sada bivše direktorke te škole Snežane Knežević, dokle sa istragom suspendovanog pedagoga Jelene Vujičić i psihologa Lidije Maksić i zašto ona i dalje radi u istoj školi, nakon isteka suspenzije.

Ona je pozvala sve nadležne institucije, predsednika i premijerku, gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i upravu same škole, da izađu u javnost i kažu šta su uradili da reše bezbednosno stanje u toj i svim drugim školama i kako da unaprede sistem obrazovanja u Srbiji, kako bi se u škole osim obrazovnog vratio i vaspitni karakter.

Vasić je podsetila na inicijativu da se тa škola pretvori u memorijalni centar u znak sećanja na nevino postradalu decu i radnika obezbeđenja.