BETA

Dveri: Olujno nevreme pokazalo mnoge slabosti u radu državnih i javnih preduzeća

Dveri: Olujno nevreme pokazalo mnoge slabosti u radu državnih i javnih preduzeća


Vojvodina
| 31.07.2023

|
access_time
14:00

Predsednica Pokrajinskog odbora pokreta Dveri za Vojvodinu Ivana Stojanović izjavila je danas da je nedavno olujno nevreme u Vojvodini pokazalo mnoge slabosti u radu javnih i državnih preduzeća.

“Neke od njih su sporost u radu na terenu, zbog manjka radnika obučenih za to, a viška administracije i partijskih kadrova, koje svi mi plaćamo kroz poreze i budžet. Građani su danima, neki i po sedam dana, bili bez struje, uz izuzetno loš rad korisničkog centra EPS u Novom Sadu, nekompetentnost i nezainteresovanost onih koji tamo rade”, navela je Ivana Stojanović u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, u cilju što bržeg otklanjanja posledica, kako na ličnoj imovini građana, tako i na poljoprivrednim usevima izazvanih vremenskim nepogodama 19. i 21. jula, gradske i pokrajinske vlasti treba da pomognu određenim merama.

Predložila je da ukinu porez na repromaterijal za oštećene objekte, kao i da ponude svoje usluge i pomoć u saniranju štete.

Predložila je i da se država odrekne poreza na imovinu od građana koji su pretrpeli štetu, kako na svojim objektima i na letini za ovu pa čak i narednu godinu.

Ivana Stojanović je rekla da sva javna, gradska i pokrajinska preduzeća treba maksimalno da se uključe u proces otklanjanja štete na javnim i privatnim objektima sa svojim mašinama i ljudstvom, kao i da se u to uključe i vojska i policija, sa svojim mašinama i ljudstvom.

“U narednom periodu potrebno je preduzeti mere na formiranju nekog vida moderne civilne zaštite i obuke građana za to, čija će uloga biti da brzo reaguje u slučaju većih prirodnih nepogoda”, navela je ona.

Teme